Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 08:59 - Избор на диоптрични рамки - съвети
Автор: ocila Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7855 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.01.2013 09:00


image
Изборът на диоптрични рамки, които да ни стоят добре, понякога е доста сложна задача.
Повечето хора подхождат към този въпрос без предварителна нагласа какво точно търсят и се доверяват на интуицията си.
В много случаи ни се налага да пробваме десетки рамки, докато открием тези, които ни стоят най-добре. При това изборът ни е ограничен в рамките на асортимента, с който разполага съответния магазин.
Във всичко това няма нищо лошо, но в последните години най-добрите цени на качествени диоптрични рамки предлагат не оптиките, а специализираните онлайн магазини.
В тях можете да намерите дизайнерски рамки, които се предлагат на значително по-ниска цена, отколкото в традиционните оптични магазини.
Как да подходим в този случай?
От една страна имаме изгодна цена, но от друга сме ограничени във възможността да изпробваме рамките, които сме си харесали...
1. Не бива да се забравя, че съгласно Закона за електронната търговия, можете да върнете всяка стока, закупена от онлайн магазин в 7-дневен срок, без да дължите обяснение на продавача. В този случай заплащате единствено транспортните разходи. Т.е. ако наистина сте си харесали някакви рамки, не се притеснявайте да ги поръчате. Винаги можете да ги върнете, в случай че не ви стоят добре, или просто не са отговорили на очакванията ви.
2. Има няколко правила, които могат значително да ви улеснят в избора на подходящите рамки, без да е задължително да ги пробвате предварително. Тези правила подсказват какви рамки да изберете в зависимост от формата на лицето, цвета на кожата, очите и косата. За да не ги преразказвам тук, ви препоръчвам да прочетете следния материал:
Как да изберем рамки за очила
3. Консултирайте се с вашия офталмолог относно размера на рамките и сравнете препоръчаните размери с тези на рамките, които сте си харесали. Ако съответният търговец не е дал тази информация, изискайте я преди да поръчате. Какво представляват размерите на рамките? Това е комбинация от 3 числа във формат АА-ББ-ВВВ, където АА е ширината на стъклото, ББ е ширината на моста между стъклата, а ВВВ е дължината на дръжката в милиметри.
Надявам се с тази информация да съм ви улеснил в избора на рамки, и наистина да успеете да си купите на изгодна цена рамките, които сте си харесали.



Тагове:   очила,   рамки,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ocila
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 52226
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930